Witam ma pytanie do bardziej doświadczonych inwestorów
EPU odrzucił mój pozew i skierował sprawę do sądu pożyczkobiorcy (zaznaczam że jakieś 300 km ode mnie więc nie zamierzam jechać na rozprawę) mam pytanie jak to teraz wygląda w praktyce i co najlepiej zrobić, czekać, czy np wycofać pozew i złożyć nowy licząc na to że nowy przejdzie czy czekać aż coś przyjdzie z sądu rejonowego?
|Pozew EPU
Re: |Pozew EPU
to zależy z jakiego powodu został odrzucony Twój wniosek. Podaj więcej szczegółów.
Witam,
ja mam podobną sytuację.
Powód odrzucenie pozwu:"brak podstaw do wydania nakazu zapłaty w niniejszej sprawi".
Dostałem już również pismo z sądu wyznaczonym dniem rozprawy.
Czy mieliście podobne sytuację i jakie dokumenty należy wysłać do sądu? Czy mogą być w formie elektronicznej?
ja mam podobną sytuację.
Powód odrzucenie pozwu:"brak podstaw do wydania nakazu zapłaty w niniejszej sprawi".
Dostałem już również pismo z sądu wyznaczonym dniem rozprawy.
Czy mieliście podobne sytuację i jakie dokumenty należy wysłać do sądu? Czy mogą być w formie elektronicznej?
Właśnie otrzymałem dokładnie takie samo uzasadnienie: "Brak podstaw do wydania nakazu zapłaty w niniejszej sprawie". Ewidentnie jadą z automatu.
Żadnych dodatkowych wyjaśnień. Również w moim przypadku sąd w Lublinie przekazał sprawę do sądu właściwego dla miejsca zamieszkania pożyczkobiorcy, mimo, że umowa jasno określa, który sąd jest właściwy do rozpoznawania sprawy tj. dla miejsca zamieszkania pożyczkodawcy. Jawne kpiny.
Żadnych dodatkowych wyjaśnień. Również w moim przypadku sąd w Lublinie przekazał sprawę do sądu właściwego dla miejsca zamieszkania pożyczkobiorcy, mimo, że umowa jasno określa, który sąd jest właściwy do rozpoznawania sprawy tj. dla miejsca zamieszkania pożyczkodawcy. Jawne kpiny.