Nakaz zapłaty
Nakaz zapłaty
Witam.
Z chęcią podejmę się napisania pozwów o wydanie przez sąd nakazów zapłaty.
Teraz opłata sądowa w e-sądzie (EPU) to tylko 30 zł.
Może warto spróbować postępowania egzekucyjnego?
Co Wy na to?
Co Wy na to?
Re: Nakaz zapłaty
Witam,
skorzystam jak będę miał okazję. A tak a propos, czy jest dolna kwota windykacji i po ilu dniach opóźnienia można zaczynać windykację sądową.
skorzystam jak będę miał okazję. A tak a propos, czy jest dolna kwota windykacji i po ilu dniach opóźnienia można zaczynać windykację sądową.
Tak, ale jeśli chcę od PB odzyskać tę kwotę, to muszę mieć fakturę oraz wszystkie koszty wykazane.Isnard pisze:Witam.
Co Wy na to?
Limitu nie ma, a termin rozpoczęcia windykacji zależy od portalu/umowy.Zbigi pisze:Witam,
Nie potrzeba żadnych faktur, przecież na podstawie umowy pożyczki nikt nie wystawia faktur.
Uzyskałem już nie jeden nakaz na podstawie umowy i zapisu spłaty pożyczki w necie.
Uzyskałem już nie jeden nakaz na podstawie umowy i zapisu spłaty pożyczki w necie.
Dokładnie, podstawą do wniesienia pozwu w naszym wypadku jest zawsze umowa zawierana przez dany serwis, jest to respektowane przez EPU i jest podstawą do wydania nakazu zapłaty i ewentualnej egzekucji komorniczej.
Niestety nie jest respektowane. Właśnie otrzymałem postanowienie z krótkim i treściwym uzasadnieniem: "Brak podstaw do wydania nakazu zapłaty w niniejszej sprawie".
-
Reprezentuję Kancelarię Windykacyjną LEX Inkasso która obsługuje niektórych PD zarówno z serwisu kokos.pl jak i finansowo.pl - nasze wynagrodzenie to zawsze tylko prowizja od odzyskanych kwot.
Osoby zainteresowane współpraca zapraszam do kontaktu.
Osoby zainteresowane współpraca zapraszam do kontaktu.